הערה: המספר המופיע מימין לפרטי פסה"ד, מציין את מספרו השוטף במאגר פסקי הדין, במשרד עו"ד צדקוני – סיון ואינו חלק מפסה"ד.
טחורים
748. ע"נ 99/ *** א"ח גאנם נ' ק"ת, ועדת ערעורים חיפה, הרכב הש' גנון
טחורים. הכרה בהחמרה עקב תנאי שירות קשים, אי סדירות בארוחות, בשינה ובתנאים סניטריים.
מתוך חוו"ד של שני המומחים אפשר להבין כי למעשה קיימת קשת רחבה של גורמים הקשורים בהופעת המחלה בעיקרם אלה הם גורמים גנטיים ומבנים אנטומיים הקשורים בכלי הדם ויחד עם זאת, יש לתנאי החיים ולהרגלים קולינריים והרגלי יציאה כדי להשפיע על חומרת התופעה או על הכאבים הנלווים אליה. הנסיבות שבהן שירת העורר במשך שנים רבות, לא גרמו לו להופעת הטחורים למרות שבמשך השנים שרת שרות קשה כפי שפרטתי לעיל. רק בעבור שנים רבות הופיעה מחלת הטחורים וזאת על רקע קונסטיטוציונאלי כפי שד"ר קופלמן פרט, אולם אנו סבורים כי תנאי השרות הקשים ואי הסדירות בארוחות, בשינה ובשאר התנאים הסניטריים, הוו גורם מחמיר בלבד ולא פקטור המחולל את המחלה. בהתחשב גם בכך שהופעת הטחורים התפרצה כשנתיים לפני פרישתו מהצבא קבע ובתרומה היחסית של תנאי השרות למחלה ולתופעות הלואי שלה, אנו קובעים כי יש להכיר בעורר כנכה לעניין מחלת הטחורים כהחמרת המחלה ולא כגרימה, כאשר שיעור ההחמרה על חשבון השירות במשטרה הוא שליש (33.3%).
1200. ע"נ 94/ *** ג'"ע נ' ק"ת, ועדת ערעורים חיפה, הרכב הש' בר זיו
טחורים. הכרה בגרימה. סוג המזון והגבלה באפשרות ללכת לשירותים, עקב תנאי השירות, גרמו לעצירות ולטחורים. אין לנו ספק כי המדובר בתנאי שירות חריגים שגרמו לפעילות מעיים חריגה ובלתי סדירה ומכאן לעצירות מתמשכת. עצירות זו הינה גורם לטחורים המדממים ואף לבקע הסרעפתי ודי בכך כדי להוכיח את הקשר הסיבתי הדרוש בין תנאי השירות לפגימה.
פיסורה
1215. ע"נ 99/ ** ג"ע נ' ק"ת, ועדת ערעורים חיפה, הרכב הש' בר זיו
הכרה בקשר בין תנאי השירות – תנאים הגיינים, תנאי לחץ ומאמץ הגורם ללחץ על הסוגר וטונוס מוגבר בפי הטבעת – לבין פיסורה. נקבעה החמרה בלבד כי הבעיות החלו לפני הגיוס.
פיסטולה פריאנלית
2551. ו"ע 02/ **** ג'"ו נ' ק"ת, ועדת ערעורים באר שבע (הרכב הש' גנן) 6.8.07
השאלה הינה האם פיסטולה פריאנלית שהסתבכה במורסות חוזרות קשורה בנסיעות ממושכות המאפיינות את תנאי שרותו של המערער כנהג אוטובוס צבאי. מטרסה פריאנלית הינה תהליך זיהומי שמקורו בתעלת פי הטבעת. כתוצאה מזיהום מקומי מתפתחת מורסה המתנקזת החוזצה לכיוון העור או פנימה לכיוון החלחולת. אי לכך התעלה אינה נסגרת אלא מזדהמת ע"י צואה וזיהום מתוך החלחולת. הזיהום חודר בעד הנקבוביות הקיימות ברירית תעלת פי הטבעת ומזהם את השומן התת עורי. מצב זה יוצר הפרשה מתמדת מפתח הפיסטולה המלווה כאבים, אודם וחום מקומיים. הטיפול הינו ניקוז כירורגי. הועדה קובעת כי אין כל קשר בין הפיסטולה ו/או המורסה לנסיעות המרובות.
צניחת חלחולת
3008. ע"נ 07/**** פלונית נ' קצין תגמולים, ועדת ערעורים תל אביב, הרכב הש' רביד 24.8.11
המערערת סובלת מצניחת חלחולת עקב הפרעה בהתרוקנות הנובעת מאניזמוס. ד"ר גוטמן מטעם קצין התגמולים המליץ על הכרה בשעור מחצית, עקב חשיפתה בשירות לאי נוחות חברתית, שירותים מלוכלכים אשר הובילו אותה להתאפקות ממושכת. לדעתו קיימת נטיה מולדת לאניזמוס. בחקירה נגדית הודה כי אין דרך להוכיח שהיתה נטיה מולדת ולכן הועדה קבעה את הקשר הסיבתי כגרימה.
הערה: המספר המופיע מימין לפרטי פסה"ד, מציין את מספרו השוטף במאגר פסקי הדין, במשרד עו"ד צדקוני – סיון ואינו חלק מפסה"ד.