הערה: המספר המופיע מימין לפרטי פסה"ד, מציין את מספרו השוטף במאגר פסקי הדין, במשרד עו"ד צדקוני – סיון ואינו חלק מפסה"ד.
2246 ע"א 97/**** ל"א נ' קצין תגמולים, ש' זיילר.
השאלה אם נתייצב מצבו של הנכה עד כדי יכולת לקבוע לו נכות סופית, או שמא ניתן לקבוע לו רק נכות זמנית, היא שאלה רפואית ולא משפטית, והמערער אינו יכול להשיג עליה בערעור למחוזי. העדר התייחסות לתוצאות בדיקת MRI מצדיק החזרה לועדה.
1131. ע"א 01/**** ל"א נ' קצין תגמולים, מחוזי ת"א (ש' שטופמן)
העדר התייחסות לבדיקת CT מצדיק החזרה לועדה הרפואית.
1132. ע"א 02/**** נ"א נ' קצין תגמולים, מחוזי ת"א (ש' שטופמן)
העדר התייחסות לתוצאות בדיקת MRI מצדיק החזרה לועדה הרפואית.
1376. ע"א 02/**** י"ל נ' קצין תגמולים, מחוזי ת"א (ש' שטופמן)
העדר התייחסות לבדיקות MRI , CT וצילום מצדיק החזרה לועדה הרפואית.
1641. ע"ש 04/*** מ"מ נ' קצין תגמולים, מחוזי חיפה (ש' יעקבי שווילי)
הועדה הרפואית לא עיינה ב MRI . אמנם יכולה לקבוע עפ"י בדיקה קלינית מסקנות שונות מהממצאים העולים מבדיקת ההדמיה, ויד הבדיקה הקלינית על העליונה. אולם זאת בתנאי שהוועדה רפואית שיוותה לנגד עיניה את הממצאים של בדיקות ההדמיה והתייחסה אליהם. העדר ההתייחסות מצדיק החזרה לועדה.
1571. ע"א 04/**** ק"א נ' קצין תגמולים
בהודעת הערעור קובלת ב"כ המערער על כך שהועדה התעלמה מממצאי בדיקת MRI המצביעה על חסר גדול של סחוס מפרקי ועצם ולא נתנה את המשקל ההולם לבדיקות האובייקטיביות שהוצגו בפניה.
917. ע"א (ת"א) 01/**** כ"ש נ' קצין תגמולים
הועדה טעתה בציטוט פיענוח MRI. טעות זו יכולה להעיד על כך כי הועדה לא התייחסה כראוי לממצאים שבפניה ויצאה מתוך הנחה שגויה כי בבדיקת ה–MRI נתגלו ממצאים שונים מאלו שאכן נמצאו בה.
יחד עם זאת הייתי מסתפקת בתשובת הועדה לו היתה הועדה חוזרת ובודקת את המערער, מתוך מודעות לתוצאות בדיקת ההדמיה.
2359 ע"א 04/**** א"ג נ' קצין תגמולים, מחוזי ירושלים (ש' זילברטל).
הממצא בעל המשמעות המכרעת הוא הממצא אליו מגיעה הועדה הרפואית בעקבות הבדיקה הקלינית והוא עדיף על הממצאים שהתגלו בבדיקות ההדמיה.
2717. ע"א 07/**** מ"נ נ' קצין תגמולים, מחוזי ת"א, ש' שוחט 18.9.08.
הועדה הרפואית העליונה קבעה כי ההפרעה האורולוגית ממנה סובל המערער, נגרמה עקב היצרות אורגנית ולא עקב הנכות המוכרת בגב התחתון. המערער הציג בדיקת אולטרא סאונד השוללת ממצא של היצרות כאמור. הועדה העליונה לא התייחסה לבדיקה זו בהחלטתה ולכן הוחזר התיק להתייחסות. נפסק: "מודע אני להלכה שאין חובה על הועדה להדרש לכל תוצאות של בדיקה המונחות בפניה. עם זאת, כשמדובר בתוצאות בדיקה שעומדות בסתירה לממצא האחר, אליו הגיעה הועדה, חייבת הועדה להתייחס לתוצאות בדיקה זו וככל שאין היא מקבלת אותה ומעדיפה בדיקה אחרת – ראוי שתנמק זאת".
2720. ע"א 06/**** ג"ר נ' קצין תגמולים, מחוזי ת"א, ש' שוחט 13.5.08
הועדה לא קבעה למערער נכות נוירולוגית בנימוק שממצאי בדיקת ה EMG אינם תואמים לממצאי הבדיקה הקלינית שהיתה תקינה. זוהי קביעה רפואית מקצועית שביהמ"ש לא יתערב בה. הועדה רשאית להעדיף את הבדיקה הקלינית ואת תוצאותיה. השאלה כיצד תקבע הועדה את ממצאיה, אם תסמוך על בדיקת עזר או על ממצאי בדיקה קלינית, כיצד תשקלל את הממצאים ואיזה משקל תתן לכל אחת מהבדיקות היא ענין רפואי מובהק הנתון לשקול דעת הועדה.
2960. ע"ו -03-10***** ח"א נ' קצין התגמולים, מחוזי חיפה, ש' סעב 26.11.10
הועדה לא התייחסה לממצאי CT, וכן לא ציינה נתונים לגבי זוויות ההגבלה של הגב (בנכות הנקבעת עפ"י מידת ההגבלה). פוגם בהנמקה ומצדיק קבלת הערעור והחזרה לועדה.
3069. ע"א /06**** בע"י נ' קצין תגמולים, מחוזי ת"א, ש' שבח. 29.7.07.
נטען כי קביעת הועדה לא מתיישבת עם ממצאים שהודגמו בבדיקת EMG ו – CT. הטענה נדחתה. הועדה הרפואית רשאית להעדיף את ממצאי הבדיקה הקלינית בדבר המצאותן או אי המצאותן של מגבלות כלשהן, על פני ממצאים כלשהם הנצפים בבדיקות כאלו ואחרות ואינם גוררים עמם השפעות תפקודיות.
3108. רע"א 11/**** ב"כ נ' קצין התגמולים, ביהמ"ש העליון. 27.9.12. פורסם בנבו.
הועדה קבעה כי הנכה סובל מקוואדריפארזיס במצב ביניים בין שתי דרגות נכות, ובהתאם להוראות תקנה 11 (ג) קבעה את הנכות לפי הסעיף הנמוך יותר. (הדיון לפני ביטול סעיף זה ומתן האפשרות לקביעת נכות מותאמת). המערער טען כי מצבו מצדיק את הנכות הגבוהה יותר. נקבע כי הועדה רשאית לבצע בדיקות תפקודיות ולהעדיף את תוצאותיהן על פני תוצאותיה של בדיקת הדמיה דוגמת EMG. החלטות כגון אלו הן במסגרת שיקול הדעת של הועדה.
3413. ע"ו 17- 08-***** ד"ש נ' קצין תגמולים, מחוזי ת"א, ש' וולצקי. 14.2.18. לא פורסם.
תיק שחזר פעם רביעית לביהמ"ש. ביהמ"ש סקר את הנושאים אליהם התבקשה הועדה העליונה להתייחס ואת הפגמים שנפלו בהתייחסותה.
"כך גם לא מצאתי הסבר לעובדה שבעמ' 2 לדיון מתייחסת הועדה לממצאי ההדמיה כאילו אין בהם ממש, שכן היא מציינת שעליה להסתמך רק על ממצאי הבדיקה הקלינית 'שהם הקובעים, הם ולא אחרים'.
אם אין צורך בממצאי הדמיה, מדוע מבקשות ועדות לבחון בדיקות הדמיה ואף שולחות אליהם. אין זאת אלא שממצאי הדמיה יכולים פעמים רבות לשפוך או על רמת הפגיעה ולתמוך או לשלול תלונות של נכה."
הערה: המספר המופיע מימין לפרטי פסה"ד, מציין את מספרו השוטף במאגר פסקי הדין, במשרד עו"ד צדקוני – סיון ואינו חלק מפסה"ד.