הערה: המספר המופיע מימין לפרטי פסה"ד, מציין את מספרו השוטף במאגר פסקי הדין, במשרד עו"ד צדקוני – סיון ואינו חלק מפסה"ד.
18. דיון נב/0-15 ח"פ נ' המל"ל
זכותו של נפגע לקבל את הפרוטוקולים, הינה זכות בסיסית של מי שעניינו נדון בפני גוף מעין שיפוטי, ואין צורך בהוראה מפורשת בתקנות, המאפשרת את קבלת פרוטוקול הדיון (ע' 184). כאשר מדובר בועדה מעין שיפוטית יש חשיבות מפליגה לכך שלא יווצר חשש של משוא פנים. צריך לקים את מראית פני הצדק, ויחד עם זאת, צריך גם לדאוג לכך שלא רק המראית אלא גם התוכן יהיו משוחררים מכל חשש ל משוא פנים או ניגוד עניינים (ע' 185). רשאי נפגע, שעה שהוא מבקש זאת, לקבל מהמוסד פרוטוקול של ישיבה בה התקיים דיון בעניינו, אף אם באותה ישיבה לא הסתיים הדיון, וזאת בסמוך לאחר דיוני הועדה (ע' 185).
261 ע"אנ 98/*** ט' נ' קצין תגמולים , מחוזי חיפה (שופט יעקבי שוילי)
באשר לנוהל של אפשרות לב"כ מערער לעיין בצלומים ובפרוטוקול ביניים של ועדה עליונה (כאשר הועדה דוחה את הדיון למועד נוסף להמשך, בין לצורך הזמנת צלומים ומסמכים ובין מטעם אחר), מתבקש קצין התגמולים לבחון עניין זה שנית. לפי טענת ב"כ המערער, שבאופן חלקי מאושרת גם ע"י ב"כ המשיב, ההוראה של המשיב היא שלא לאפשר לבא כוח הנכה לקבל העתק הפרו' וכן צלומים שהועדה הזמינה, בטרם תסיים הועדה את מלאכתה. לכאורה הסדר זה אינו הוגן כלפי הנכים, ולכאורה נחוץ למצוא הסדר מתאים באפן שב"כ הנכה יוכל לקבל את החומר, כדי להתכונן לישיבה הנדחית של הועדה או כדי להיוועץ ברופא מטעמו. אינני נותן הוראות בעניין זה, כיוון שאינני יודע את השאלות הכרוכות בהסדרת העניין, אך אני מבקש, כאמור, שקצין התגמולים יבחן את העניין.
2816. בג"צ 07/**** פלוני ואח' נ' ד"ר זנדבק ואח' ביהמ"ש העליון 15.3.09.
מדובר בעתירה שהוגשה על נוהל עבודה חדש שהונהג ע"י אגף השיקום בכל הקשור להמצאת פרוטוקולים של ועדות רפואיות, טרם שנסתיימה המלאכה. תו"כ ההתדיינות שינה אגף השיקום את נוסח הפרוטוקולים והוציא הנחיות באשר לאי המצאת מלוא פרוטוקול הועדה בהליך הביניים. ביהמ"ש כינה את השינוי כ"עידכון נהלים מבורך". בג"צ אישר את הנוהל החדש תוך שהוא מזכיר כי העקרון הוא של התנהלות שקופה, החשובה לאמון הציבור בהתנהלות הרשות. בג"צ מציין כי לאחר התלבטות הגיע למסקנה כי ההסדר החדש מהווה איזון ראוי בין השקיפות לאינטרס של אי הפרעה לעבודת הועדה. כדי להבהיר דברים מצטט בג"צ מהנוהל החדש כאשר בו נאמר כי במקרים חריגים רשאית הועדהלא להציג את פרק הבדיקה, אם קיים חשש כי יהיה בכך לסכל את עבודת הועדה, ועל הועדה לנמק זאת. עוד נאמר בנוהל כי החלק השלישי בטופס כולל התייעצויות ותרשומות פנימיות בין חברי הועדה והוא מתעד שלב בו הועדה טרם גיבשה את דעתה – חלק זה לא ימסר בשלב הביניים. לגבי אי המצאת פרק הבדיקה מזהיר בג"צ שעל אגף השיקום להזהר מהפיכת החריג לכלל ורק במקרים יוצאי דופן תדחה מסירת המידע לסיום עבודת הועדה. עוד אישר בג"צ כי התרשומות וההתייעצויות הפנימיות חסויות מהנכה בשלב הביניים. בג"צ ער לכך שבשונה מהפסיקה המצוטטת כאן בתום עבודת הועדה המידע מגיע לנכה. בג"צ מציע לאגף השיקום לשקול כלל גמיש יותר המאפשר מסירת המידע אם אין בכך פגיעה בעבודת הועדה.
הערה: המספר המופיע מימין לפרטי פסה"ד, מציין את מספרו השוטף במאגר פסקי הדין, במשרד עו"ד צדקוני – סיון ואינו חלק מפסה"ד.