- בר"ע 40/95 קצין התגמולים נ' נסים עייש, פס"ד של ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע. 7.3.95. פורסם בנבו.
הגשת בר"ע על החלטה אחרת של ועדת הערעורים. באמרת אגב צוין כי יתכן ואין אפשרות לבר"ע וניתן להעלות ההשגות רק במסגרת הערעור הסופי.
- בר"ע 707/04 יונייב לאוניד נ' ק"ת, פס"ד של ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע. 1.11.04. פורסם בנבו.
הגשת בר"ע על החלטה אחרת של ועדת הערעורים. נקבע כי אין אפשרות לבר"ע וניתן להעלות ההשגות רק במסגרת הערעור הסופי. (מסתמך על ק"ת נ' עייש – 1469). במקרה שעמד לדיון דובר למעשה בפס"ד עליו היה צריך להגיש מלכתחילה ערעור ולא בר"ע, ויתכן וזו סיבת ההחלטה.
- רע"א 15023-07-09 ק"ת נ' שוורץ רועי מחוזי חיפה 11.10.09 . פורסם בנבו.
בפני ועדת הערעורים נדון ערעור על החלטת קצין תגמולים במסגרת עיון מחדש. קצין תגמולים אישר כי חוות הדעת שהוגשה מטעם הנכה הינה "ראייה חדשה" אך דחה הבקשה לעיון מחדש לגופו של עניין. בפני ועדת הערעורים טען המערער כי אין להביא ראיות וכי ההליך בפני הועדה צריך להיות עיוני בלבד תוך בחינת שאלת הסבירות ללא הגשת ראיות נוספות מטעם הנכה. ועדת הערעורים קבעה השאלה לסיכומים ובהחלטת ביניים דחתה ועדת הערעורים את עמדת המשיב והתירה לנכה להגיש ראיות נוספות, כולל התייחסות של המומחה מטעמו לחוות הדעת שעל בסיסה נדחתה הבקשה לעיון מחדש. על החלטת הביניים הוגשה רשות הערעור. ביהמ"ש קבע כי החלטת ביניים של הועדה אינה ניתנת לערעור אלא במסגרת ערעור על פסק דין סופי שינתן על ידי ועדת הערר. כן קבע ביהמ"ש, תוך ציטוט מרע"א 7436.00 טלבי נ' ק"ת כי אין ערכאת הערעור נוטה להתערב בהחלטות דיוניות של ועדת הערעורים, אלא אם ההחלטה יוצרת עיוות דין או מקפחת את אחד הצדדים.
- בר"ע 25106-04-18 ק"ת נ' פלוני ביהמ"ש המחוזי בת"א, כב' הש' שבח, 23.5.18, פורסם בנבו.
קצין התגמולים הגיש, בשני תיקים, בקשות רשות ערעור על החלטות ביניים של ועדת הערעורים: החלטה לענין מינוי מומחה מטעם הועדה, בערעור בו לא הוגשה חוו"ד מטעם הנכה, והחלטה על מינוי אמו של מערער הלוקה בנכות נפשית, כאפוטרופסית לדין לצורך ניהול הערעור שהגיש.
לענין האפשרות להגיש בקשת רשות ערעור, על החלטת ביניים של ועדת הערעורים, הביע ביהמ"ש את עמדתו כי תכלית החוק, הסמכויות המיוחדות של הועדה והעובדה כי ניתן לערער על החלטתה בשאלה משפטית בלבד, כל אלו מלמדים על כך שאין להחיל בענינה את סעיף 45 לחוק בתי דין מנהליים ואין לאפשר ערעור על החלטת ביניים. עם זאת, ביהמ"ש קבע שאין צורך להכריע בשאלה שכן עובדתית, לא מצא מקום להתערב בהחלטות לגופן.